Wie ben ik?

Hoi, Ik ben Arthur Krijgsman, man van mijn lieve vrouw en papa van 2 prachtige jongens. Op dit moment ben ik, naast mijn werk als kinder- en opvoedcoach/pedagogisch medewerker, ook leraar in het primair onderwijs (www.meesterarthur.nl), fotograaf bij Artstel Fotografie (www.artstel.nl) en pedagogisch coach/medewerker bij FlexPM (www.flexpm.nl). Juist door al die verschillende werkzaamheden te combineren blijf ik in de praktijk staan en kan ik jou zo helpen met praktische ‘problemen’.

Werk

Sinds 2018 ben ik volledig ZZP-er. Ik bied mezelf aan als coach, pedagogisch medewerker, spreker, leerkracht po, fotograaf en heb veel kennis van ICT-gerelateerde werkzaamheden. Leuk om het zelf te doen! Doen waar mijn hart ligt en dat mijn werk mogen noemen.

Opleidingen

Naast MBO (MLO) en HBO (PABO) heb ik verschillende toepasbare trainingen en cursussen gevolgd en houd ik mijn kennis telkens bij. Uiteraard ben ik in het bezit van een VOG. Ik geloof in leren van het leven en wil net zo nieuwsgierig zijn en blijven als de kinderen waar ik mee mag werken. Als ik laat zien dat ik intrinsiek gemotiveerd leer, hoop ik op die manier anderen ook weer te motiveren hetzelfde te doen. Daar heb je geen diploma’s voor nodig, dat gaat om een levenshouding en een mindset. Super gaaf daar elke dag weer mee bezig te mogen zijn!

Literatuur waar ik mee bezig ben / ga zijn

Onderwijsonderzoek

Een onorthodoxe introductie door Gert Biesta

De werelden van Hannah Arendt

Lange lijnen in leven en werk door Joop Berding.

Aandachtige betrokkenheid als pedagogische grondhouding

Een onderzoek naar de pedagogische betekenis van aandachtige betrokkenheid in onderwijs. Door Lisette Bastiaansen

Frankenstein en de pedagogiek

Over de mythe van maakbaarheid in opvoeding en onderwijs. Door Philippe Meirieu.

Diagnosedrift

Diagnosedrift

Hoe onze labelcultuur kinderen tekortdoet

Kinderen zijn geen puppy's

De kracht van zelfsturing in opvoeding.

Play

The Cambridge Handbook of Play: Developmental and Disciplinary Perspectives

Ik ben kind, dus ik voel waar mijn ouders zijn.

Hoe je het jou en de kinderen waarvoor je zorgt goed laat gaan.

We moeten spelen Rob Martens

We moeten spelen

Wat onderwijs aan een verkenning van onze natuur heeft

Onvoorwaardelijk ouderschap

Van belonen en straffen naar liefde en redelijkheid

developmentplay

The Development Of Play

The Development Of Play

Zelfvertrouwen

Opvoeden tot zelfvertrouwen

20 manieren om de weerbaarheid van je kind te vergroten

Scroll naar boven