Logo FlexPM

FlexPM

Sinds kort ben ik bezig met mijn nieuwe website: https://www.flexpm.nl/

Via dit platform hoop ik dat veel zzp-ers die bevoegd zijn om te werken in de kinderopvang (bijvoorbeeld als pedagogisch medewerker) zich aanmelden, zodat opdrachtgevers uit een ruime hoeveelheid zzp-ers kunnen kiezen voor hun tijdelijke opdrachten.

Als meester ken ik een dergelijk platform via https://flexleerkracht.nl/. Daar ben ik zelf ook lid van en regelmatig krijg ik scholen aan de lijn die gebruik willen maken van mijn diensten als meester. In de kinderopvang miste ik zo’n website nog, vandaar dat ik deze nu heb aangemaakt.

Veel bedrijven (zzp-ers en opdrachtgevers) werken bewust via bemiddelaars, uitzendbureaus of detacheerders. Dat is natuurlijk prima, doe ik zelf ook! Met FlexPM wil ik die partijen niet weghalen. Ik wil alleen dat zzp-ers en opdrachtgevers zelf de keuze kunnen maken hoe en eventueel via wie ze willen samenwerken. Als een tussenpartij goed is willen zzp-ers en opdrachtgevers toch wel via die bedrijven werken. Derde partijen kunnen namelijk heel veel werk uit handen nemen (zoals administratie- en wervingstijd).

Ik hoop met de website ook meer begrip te kweken voor de zzp-er door te laten zien wat er allemaal bij komt kijken, de risico’s die je hebt, en het verschil tussen de salarisstrook van de ‘vaste baan’ en het bruto-uurtarief van de ondernemer. Dit wordt vaak vergeleken alsof dat hetzelfde is (met alle scheve ogen van dien), maar het bruto uurtarief van de zzp-er is heel anders dan het bruto maandsalaris op een loonstrook. Ik ga, samen met andere bedrijven, met duidelijk voorbeelden die verschillen laten zien.

Ik probeer de site zo goedkoop mogelijk te houden. De hosting van de website, de hard- en software en mijn tijd zijn op dit moment de enige investering, waardoor ik de abonnementsprijs laag kan houden (50 Euro per jaar voor de zzp-ers die lid zijn). Ik heb al berekend dat dit bedrag (bij 100 leden) niet voldoende is om mijn uurtarief (€39) te bekostigen, maar ik vind het leuk om te doen en ik leer weer veel van het bouwen van websites en ik hoop een steentje bij te kunnen dragen aan het werkplezier van andere mensen en dat is mij meer waard dan geld (maar ik wil wel een boterham kunnen eten elke dag 🙂 ).  

Neem eens een kijkje als je nieuwsgierig geworden bent! Ik sta open voor feedback, dus laat alsjeblieft weten wat je ervan vindt! Samen kom je immers verder!

https://www.flexpm.nl 

Scroll naar top