Emotiemeter Kindercoach Arthur

Emotiemeter

Gratis emotiemeter

Tot nu toe vlogde of blogde ik nog niet op deze website, maar daar komt vanaf vandaag verandering in! Juist als coach maak ik regelmatig dingen mee en kan ik je via deze blogs en vlogs helpen om daar zelf misschien weer nieuwe dingen van te leren of nieuwe inzichten te krijgen.

Sinds enkele jaren maak ik regelmatig emotiemeters in mijn groepen op de basisschool. Kinderen hangen daar dan bijvoorbeeld een knijper of paperclip met hun naam aan, zodat iedereen kan zien hoe iedereen zich voelt. Dat kan je niet altijd zien aan de buitenkant. Iemand die bedroefd kijkt kan zich best happy voelen. Iemand die heel blij doet, kan best boos of verdrietig zijn. Soms kan je het gewoon niet goed zien, maar wil je wel graag dat iemand rekening houdt dat je bijvoorbeeld heel slecht heeft geslapen, of net een mooie prijs heeft gewonnen in de staatsloterij. 🙂

Advies emotiemeter

Mijn advies is wel om deze tool nooit te gebruiken om iemand ter verantwoording te roepen. Toen ik nog bij de bank werkte stonden we dagelijks bij het LEAN bord en daar hoorden die emoties ook bij. Als iemand een ‘rode’ emotie had aangegeven moest hij of zij zich altijd verklaren aan de manager waarom die rood was. Bij een groene emotie was alles prima en hoefde er niets verteld te worden. De motivatie om eerlijk te zijn was 100% verloren (behalve misschien bij die ene manager 🙂 ) en het nut van aangeven hoe je jezelf voelt was weg. We hadden de tool net zo goed weg kunnen halen…  Gebruik de meter dus alleen als er een veilige sfeer heerst, waar iedereen vanuit vertrouwen bij elkaar is (en wil zijn). Als dat niet het geval is, ga dan eerst met elkaar aan de slag om dat voor elkaar te krijgen.

Emotiemeter downloaden

CC-By

Plezier met de emotiemeter! Je kan op de poster hieronder klikken om de jpg te downloaden, of op de link onder de poster voor de pdf versie.

Je mag deze poster vrij gebruiken en delen! (Common Creative – By) Zorg je dan wel dat mijn naam erbij blijft staan?

 

Emotiemeter Kindercoach Arthur

 

Klik hier om de emotiemeter als PDF te downloaden

 

Scroll naar boven